COVID-19 Hemşire Eğitim Rehberi ve Bakım Algoritmaları - Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı ve El hijyeni

22 Nisan, 2020

Değerli Meslektaşlarımız,

COVİD-19 salgınında acillerde, yoğun bakım ünitelerinde, kliniklerde, ameliyathanede, aile sağlığı merkezlerinde, evde sağlık hizmetlerinde görev yapan hemşirelerin ve yönetici hemşirelerin en güncel ve kanıta dayalı bilgilere ulaşması, hizmet içi ve oryantasyon eğitimlerinde kullanılması için “COVID-19 Hemşire Eğitim Rehberi ve Bakım Algoritmaları” başlıklı rehber ve algoritmalar, “Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı ve El hijyeni” konulu iki video hazırlanmıştır.

Bu rehber Türk Hemşireler Derneği, Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Gazi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, Ortopedi ve Travmatoloji Hemşireleri Derneği, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği, Yara, Ostomi, İnkontinans Hemşireleri Derneği ve Yönetici Hemşireler Derneği işbirliği ile hazırlanmıştır.

Hazırlanan rehber ve videolar Sağlık Bakanlığı ve ilgili birimlerle 17.04.2020’ de paylaşılmıştır. "COVID-19 Hemşire Eğitim Rehberi ve Bakım Algoritmaları" ve “Kişisel Koruyucu Ekipman Kullanımı ve El hijyeni” videoları, meslektaşlarımız tarafından kullanılması için paylaşıma açılmıştır.

Emeği geçen tüm meslektaşlarımıza teşekkür ederiz.

THD Genel Merkez

COVID-19 Hemşire Eğitim Rehberi ve Bakım Algoritmaları