Aydınlık Gazetesi-Dayanışma Ve Birlik Zamanı - Prof.Dr.Sevilay Şenol Çelik

05 Mayıs, 2020

Sağlık Emekçilerinin 1 Mayıs’ta talebi: Kovid-19 nedeniyle ölen sağlıkçılar şehit sayılsın

Pandemi sürecinde en ön cephede, ailelerinden ayrı kalmayı göze alarak savaşıyorlar. Performans sistemi, çalışma saatleri gibi çok sayıda çözüm bekleyen sorunları var. Ama hepsinden önce mücadelede hayatını kaybeden meslektaşlarının şehit sayılmasını istiyorlar

Koronavirüsle mücadelede destan yazan sağlık ordusunun emekçilerine 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda taleplerini sorduk. Sağlık çalışanları, Kovid-19 salgınında hayatını kaybeden meslektaşlarına haklar tanınmasını istedi.

DAYANIŞMA VE BİRLİK ZAMANI

Türk Hemşireler Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik:

Dünya ülkelerinin ve ülkemizin mücadele ettiği Kovid-19 pandemisinde, hemşireler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanları ön safta yer almaktadır. Ulusların ve kurumların mücadelesinin yanı sıra sağlık çalışanları da zorlu çalışma koşulları ve ortamlarında mücadele etmekte ve olumsuz etkilenen özlük hakları, sosyal yaşamları, fiziksel, sosyal ve psikolojik iyilik hallerine rağmen bu zorlu mücadeleden başarılı çıkmaya çalışmaktadırlar. Bu dönem politikacıların, karar vericilerin, yöneticilerin, işçilerin, emekçilerin, her bir bireyin, ailenin, grupların, toplumların, tüm dünyanın birlikte ve dayanışma içinde olma zamanıdır.

Bu salgından en az zararla çıkmak için, bu virüs savaşında kendi sağlıkları tehlikede olmasına rağmen toplumumuza nitelikli ve güvenli sağlık hizmeti sunmaya çalışan başta kendi hemşire meslektaşlarımın, sağlık çalışanlarının ve tüm diğer emekçilerin bayramını kutluyorum.

İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz.