“Hemşirelikte Uzaktan Eğitimle Lisans Tamamlama” ile ilgili YÖK’e açtığı davanın duruşması yapılmıştır.

20 Ekim, 2017

Meslektaşlarımızın Dikkatine,

THD’nin 07.01.2016 tarihinde “Hemşirelikte Uzaktan Eğitimle Lisans Tamamlama” ile ilgili YÖK’e açtığı davanın duruşması 19.10.2017 tarihinde yapılmıştır.

Ankara 2.İdare Mahkemesi’nde görülen bu duruşmaya, Derneğimizi temsilen Prof.Dr. Saadet Ülker, Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik ve Yrd. Doç. Dr. Gülten Koç katılmışlardır.

Dava açılmadan önce YÖK bünyesinde THD’nin önerisi ile kurulan ve THD’nin aktif olarak çalıştığı “YÖK Hemşirelik Komisyonu” hemşirelikte lisans tamamlama ile ilgili, bir sistem kurmak, emeği korumak, nitelikli eğitim adına ülkemiz için kabul edilebilir düzeyde koşullar içeren bir yönerge taslağı oluşturmuş ve hayata geçirilmesi için 17 Mart 2015 tarihinde YÖK Başkanlığı’na teslim etmiştir.

Fakat bu yönerge taslağı YÖK Başkanlığı tarafından dikkate alınmayıp işler hale getirilmemiştir.

THD, “eğitim ve öğretimin temel ilkelerinin yanı sıra hemşirelik temel eğitimi ile hiçbir yönüyle uyuşmayan" bir uzaktan lisans tamamlama programının hayata YÖK aracılığı ile geçirilmesi üzerine komisyondan ayrılma gerekçelerini içeren 10.02.2016 tarih 13 sayılı, dilekçesini YÖK Başkanlığına iletmiş ve işlevsiz kalan bu komisyondan ayrılmış, ardından YÖK’ün yürüttüğü “Hemşirelikte Uzaktan Eğitimle Lisans Tamamlama Programı” ile ilgili hukuki süreci başlatmıştır.

Dava süreci ile ilgili gelişmeler, THD Web sayfasından meslektaşlarımıza duyurulacaktır.

THD Genel Merkez

20.10.2017