ISNCC - The International Society of Nurses in Cancer Care Uluslar arası Kanser Bakım Hemşireliği Derneği

undefined

Tanım:

1984 yılında kurulmuştur. Ulusal ve bölgesel kanser hemşireliği dernekleri, onkoloji enstitüleri, kanser heşireliği alanında çalışan klinisyen, araştırmacı ve eğitici hemşirelerin birliğidir. 42 ülkeden temsilcileri ve 60 üye grubu bulunan birlik DSÖ, ICN ve diğer onkoloji kuruluşları ile ile bağlantılı olup 80 000 kadar hemşireyi temsil eder.

Amacı:

Ulusal bir iletişim ağı ve bölgesel kanser hemşireliği topluluğu oluşturmak, ulusal kanser hemşire grubunun olmadığı ülkelerde hemşirelere çalışma olanağı sağlayarak kanser hemşireliğinin dünya çapında gelişmesine yardımcı olmak, hemşirelere çalışmalarında yardımcı olarak ulusal kanser hemşire birliğinin ve bölgesel organizasyonların kurulmasına olanak sağlamak, diğer ulusal organizasyonları destekleyerek hemşire gruplarının klinik uygulama, eğitim, araştırma ve yönetim gibi alanlarda çalışmalarında değerli kaynakların kullanımına olanak sağlamaktır.

www.isncc.org